RIJBEWIJS

AUTO

Met Rijschool SECURA behaalt u uw autorijbewijs in no time!
AUTORIJBEWIJS

Zelf achter het stuur van een wagen zitten.. Gaan en staan waar u maar wilt? Wanneer u maar wilt. Ongeremde vrijheid. De lokroep van verre horizonten.

Baby you can drive my car.. Droomt u daar ook van?
Met Rijscholen Secura behaalt u uw autorijbewijs in no time!

THEORETISCHE OPLEIDING

De rijopleiding start met een degelijke theoretische voorbereiding. Er worden in onze rijscholen regelmatig theoriecursussen ingericht. Kijk hier voor de eerst volgende theoriecursus. Of leer de wegcode uit ons handboek, verkrijgbaar in onze rijscholen.

Na twee maal niet-geslaagd te zijn voor uw theorie-examen, moet je 12 uur theorieles volgen in een erkende rijschool.

Het theoretisch examen kan je afleggen vanaf 17 jaar. Ga naar 1 van de examencentra, neem plaats achter de pc en beantwoord minimum 41 van de 50 meerkeuzevragen juist.

Op zoek naar een examencentrum in uw buurt? Meer info op www.km.be.

PRAKTISCHE OPLEIDING

Rijden met een begeleider: vanaf 17 jaar
Info

Combineer praktische rijlessen met een voorlopig rijbewijs met begeleider. Bij het volgen van ons klaarstoompakket krijgt u de noodzakelijke voorbereiding op uw stage. U kan na het slagen voor uw theoretisch examen uw voorlopig rijbewijs gaan afhalen, dit is 36 maanden geldig.

De stage duurt minimum 3 maanden en maximaal 36 maanden, want dan vervalt uw voorlopig rijbewijs. Samen met uw begeleider zet u zelfstandig de puntjes op de i, steunend op de juiste technieken aangeleerd door uw rijinstructeur.

Rijvoorwaarden
  •   Je mag niet rijden op vrijdagnacht, zaterdagnacht en zondagnacht, dit van 22u tot 6u de volgende morgen. Dit geldt ook voor de nacht voor en na een wettelijke feestdag.
  •   Je mag niet in het buitenland rijden.
  •   Uw begeleider is minimum 8 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs categorie B en mag de laatste drie jaar niet vervallen zijn van het recht tot sturen.
  •   De begeleider moet op het voorlopig rijbewijs vermeld worden en vooraan in het voertuig plaatsnemen. Er mogen in totaal maximum 2 begeleiders aangesteld worden.
  •   De bestuurder mag geen passagiers meenemen, behalve zijn begeleider(s).

STARTPAKKET

- 6 uur rijles -

KLAARSTOOMPAKKET

- 14 uur rijles -

BASISPAKKET

- 10 uur rijles -
Rijden zonder een begeleider: vanaf 18 jaar
Info

Bent u minimum 18 jaar dan kunt u kiezen voor onze doorgedreven rijopleiding. Na het volgen van minimum 20 uur rijles kunt u uw voorlopig rijbewijs zonder begeleider gaan afhalen, dit is 18 maanden geldig.

Hiermee mag u alleen de baan op! De stage duurt minimum 3 maanden en maximum 18 maanden, want dan vervalt uw voorlopig rijbewijs.

Rijvoorwaarden
  •   U mag alleen rijden!
  •   Je mag niet rijden op vrijdagnacht, zaterdagnacht en zondagnacht, dit van 22u tot 6u de volgende morgen. Dit geldt ook voor de nacht voor en na een wettelijke feestdag.
  •   Je mag niet in het buitenland rijden.
  •   Je mag vergezeld zijn door maximaal twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de laatste drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben.

DOORGEDREVEN RIJOPLEIDING

- 20 uur rijles -

PRAKTISCH RIJEXAMEN

Bent u minimum 18 jaar en hebt u minimum 3 maanden stage achter de rug, dan kunt u uw praktisch rijexamen gaan afleggen in het examencentrum.

Verhoog uw slaagkansen met een opfrissingsrijles net voor uw rijexamen. Wij maken uw afspraak in het examencentrum als u het examen aflegt met de wagen van de rijschool.